Roxette

 A LézerSzínház pop-történeti fénykoncert sorozatának legújabb bemutatója egy igazi Roxette eszencia felhasználásával készült. 17 év dalai egyetlen órába sűrítve "láthatók" a népligeti Planetáriumban.

13 nagylemez, kb. 40 kislemez. Ez a Roxette. A svéd popduó tagjait, Marie Fredrikssont és Per Gesslét a világon mindenütt ismerik. Számaikat ma is nap mint nap hallhatjuk a rádiókban.

1988-ban megjelent Svédországban a "Look Sharp!" című album, és az első kislemez, a "The Look". A svédek imádták, de hazájukon kívül senki sem hallott még róluk. A nemzetközi hírnév meglehetősen furcsa módon született meg... Történt, hogy egy Svédországban tanuló amerikai cserediák megvette az albumot, majd visszaérkezve az Egyesült Államokba, bevitte a minneapolis-i KDWB rádióba. A rádió zenei szerkesztőjének nagyon megtetszett a The Look, rögtön elkezdte játszani. Hamarosan a dal másolatai rádióról rádióra jártak, mígnem hatalmas siker lett az egész országban, miközben a lemez meg sem jelent! Később "The Look"-on kívül "Listen To Your Heart", "Dangerous", "Chances" és a "Dressed For Success" c. kislemezek is megjelentek az albumról.

Két évvel később a Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével készült "Pretty Woman" (Micsoda nő) című film betétdala let az "It Must Have Been Love", rögtön a slágerlisták élére került, a film hanganyagából pedig 9 millió példány fogyott. A Roxette harmadik albuma, a "Joyride" minden addigi sikert felülmúlt. A sikerlisták élén szerepelt szinte mindenhol. A címadó dalhoz készült videoklipet napi 12-szer adta az MTV. Az album, amiről megjelent kislemezként a "Joyride"-on kívül a "Big Love", a "Fading Like A Flower (Every Time You Leave)", a "Church Of Your Heart", a "Spending My Time" és "Do You Get Excited" 10 millió példányban fogyott el.

A ritmikusan pendülő fénypászmák erdejében pattogó smaragd-zöld szikrák ezrei világítják be az Univerzum mélységes sötétjét. Majd ránktör egy örvénylő fény-folyam, amely megállíthatatlanul ragadja magával a zene lüktetését. A multimédia fény-koncert sajátos eszköztárával varázsolja elénk a "látható" zenét. 
Roxette
Music / Zene
Hegedûs György
Visual script / Forgatókönyv
 
Graphics and animations / Lézer animáció
Nagy Kálmán,
Balczer Sándor
Rakoncza Péter
  Laserists / Lézer elõadók
 
Lasertechnics / Lézertechnika
Wieser János
Computer controls / Számítógépvezérlés
Hegedüs György
Director / Rendezõ 

[Back]